Bevaringspris 2022 gik til….

Silkeborg Forsyning der har formået at bevare og renoverer Gudenå Vandværk således at værket i dag fremstår som det gjorde i 1905. Prisen, som bestod af et diplom og et indgraveret skilt til montering på bygningen, blev overrakt til byrådsmedlem og formand for bestyrelsen i Silkeborg Forsyning Søren Kristensen.

Værkets nye bygning fra 2014 blev i anledning af arkitekturens dag fejret for at udtrykke stedsans og respekt for det bestående med hensyn til den ydmyge placering og den arkitektoniske udformning hvor det hvælvede tag er videreført.

Efter prisoverrækkelsen blev de deltagende i arrangementet informeret om stort set alt der har med vand og vandværket at gøre. Efterfølgende var der en rundvisning på værket.

På Gudenå vandværk er det gamle pumpegrej, bestående både af dieselpumper og de første elektriske pumper, stadig bevaret side om side med det allermest moderne udstyr som anvendes i dag.

Tak til Silkeborg Forsyning for et godt arrangement.