Grønbæk hospital

Bevaringsforeningen fejrer Arkitekturens dag 2021 med et arrangement på Grønbæk Hospital hvor alle er velkommen til at opleve og høre historien om Fischers hospital i Grønbæk.

Arrangementet afholdes søndag d. 3. oktober 2021 kl. 14 ved hospitalet (Erik Glippings Vej 1, Grønbæk). På grund af begrænset plads ønsker vi tilmelding på mail:
info@bevarsilkeborg.dk

Husets nuværende ejer, Bent Frits Nielsen, stiller sig til rådighed og vil fortælle om husets historie og de fremtidige planer med huset. På baggrund af at huset har fået en ejer der vil vedligeholde huset originalt, har Bevaringsforeningen valgt at tildele huset og ejeren Bevaringspris 2021.

Historie kort.
Christian Fischer til Allinggård og hans hustru Charlotte bestemte i deres testamente, at der skulle oprettes et hospital for fattige og nødlidende i Grønbæk og Svostrup sogne. Det var altså ikke et hospital i moderne forstand, snarere et asyl eller plejehjem. Huset stod klar til indflytning i 1778.

Læs mere påhttp://wikisilkeborg.dk/index.php/Gr%C3%B8nb%C3%A6k_Hospital