Silkeborgs baggårde, afsnit 2

Bios Gård i 1940erne. Som det ses på billedet var store dele af baggården en stor have. Billedet er tager før Bio blev opført.

Engang var Bios Gård en stor have. Det var dengang Silkeborg var en grøn by. Men ved bilernes indtog i 50erne og 60erne blev Bios Gård forvandlet til en parkeringsplads, som vi kender den i dag.


Baggårdene har altid været hjemsted for små liberale erhverv, håndværkere og småhandlende. Baggårde har ofte været et økonomisk overkommeligt startsted for små virksomheder, der så senere har vokset sig store. Derfor er baggårde vigtig for byens handels-, kultur- og erhvervsliv. I dag vil det især være de kunstneriske erhverv der, hvis der satses på det fra kommunens side, som kan blomstre i baggårdene.


En baggård er ikke et ligegyldigt sted hvor der uden følger kan opføres 4 etagers parkeringshuse og 5-6 etagers beboelsesblokke. Der kommer ingen gæster på café Den Gode Fe for at se på et 4 etagers parkeringshus.
Det er forkert at eksportere parkeringsproblemer fra mislykkede byggeprojekter som Torvecenter og Fredensgård, til de flotte og lyse baggårde vi har i Silkeborg.

Baggården bag Nygade 36. Spændende bygning som huser et lille sted hvor man fokuserer på vandpiber.
Baghus bag Nygade 28. Ejendommene rummer Helsekosten og café Den Gode Fe. Om sommeren er her udendørs servering, men man kan frygte at det stopper når der bliver opført et 4 etagers parkeringshus ca. der hvor fotografen står.
Parkeringshus på Papirfabrikken. Er af Silkeborg kommune benævnt som et smukt parkeringshus. Bedøm selv.
Det er et parkeringshus som dette, bare større, som planlægges opført i Bios Gård ifølge læserbrevets skitse.